Wat is er in de omgeving te doen?

Wandelroutenetwerk van Hans de Kort

Hans de Kort heeft met veel enthousiasme meegewerkt aan de totstandkoming van een uitgebreid wandelroutenetwerk op het grondgebied van de gemeenten Hilvarenbeek en Goirle. Hans was verantwoordelijk voor het Goirlese gedeelte. Het resultaat is een fraaie kaart “Land van de Leije” met ongeveer 140 km bewegwijzerde routes en een Themagids. In deze gids is, door nauwe samenwerking met Piet Wiercx en Ad van de Ven van de Heemkundige Kring, bij de thematische wandelroutes een schat aan cultuurhistorische wetenswaardigheden gevoegd. De themagids en kaart zijn te koop bij boekhandel Blz op de Hovel in Goirle.

Land van de Leije

Vorig jaar is in Hilvarenbeek het nieuwe wandelroutenetwerk. Land van de Hilver, Land van de Leije in gebruik gesteld. Een mooi netwerk met een totale lengte van ruim 300 km wat je door middel van knooppunten kunt lopen.

Rijk aan informatie
Bij de overzichtelijke gedetailleerde wandelkaart is zeker de uitgifte van de themagidsen een extra toevoeging. Hierin lees je wat de vele bezienswaardigheden in de gebieden voor verhalen met zich meebrengen en je kunt een eigen thema bepalen. In deze themagidsen zijn routes van 5 km tot ruim 30 km opgenomen. De routes zijn het gehele jaar door prachtig om te bewandelen.

Met de kaart op pad

De wandelwegen leiden je door de prachtige bossen en landgoederen rond de gemeentes Hilvarenbeek en Goirle. Rijk aan historie en gevarieerde bosgebieden. Deze routes sluiten aan op andere netwerken zoals de netwerken rond Land van Oirschot en Land van de zaligheden, maar ook richting onze Zuiderburen België.
De routes leiden u langs talrijke mooie gebieden zoals de Annaninas Rust, De Utrecht, Het Diessens Broek en zelfs door "De Oude gemeint van Biest-Houtakker". Je komt door dit wandelnetwerk te weten dat bijvoorbeeld Landgoed Gorp en Rovert ontstaan is door het in 1860 gebouwde jachthuis van de toenmalige bezitter Eugne de Zerezo.

Meer informatie
Wil je meer verhalen te weten komen van deze prachtige bosrijke gebieden? VVV Hilvarenbeek distribueert de wandelroutenetwerk kaarten en themagidsen. Je kunt ze hier bestellen of afhalen. Voor nadere informatie kun je contact opnemen met het VVV kantoor, telefoonnummer 013- 505 24 58.